hírek és aktualitások

I. Front-Dent Szájsebészeti Szimpózium

Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy 2021. november 19-20-án egy igen nívós esemény, Szájsebészeti Szimpózium kerül megrendezésre!

Folyamatosan frissülő cikkünkből megismerhetik az esemény előadóit, témáit, valamint hamarosan közzétesszük a pontos programtervet is!

Az esemény részletes programtervét és a jelentkezés részleteit megtalálják ide kattintva, az esemény hivatalos oldalán.


Mire is lehet számítani a szimpózium során?

 • 2 napos konferencia
 • Elméleti előadások, gyakorlati hands-on-ok
 • Nemzetközi előadók
 • Neves gyártók
 • Kiállítások

és nem utolsó sorban, garantált szakmai fejlődés!

 

Kövesse figyelemmel oldalunkat, vagy Facebook eseményünket a további részletekért!

Ismerje meg a szimpózium előadóit!

 


Christian Stempf széleskörű tapasztalattal bír az európai fogászat területén. 25 éven keresztül foglalkozott infekció-prevencióval, ezen belül pedig leginkább a többször használható orvostechnikai eszközök újbóli használatbavételének kritériumaival, különös tekintettel a sterilizációra és az ahhoz kapcsolódó folyamatok meghatározására.

Mindennapi munkájának és a széleskörű kapcsolatrendszerének köszönhetően rendkívül értékes gyakorlati ismeretekkel rendelkezik és az infekció-prevenció területén világszerte a téma szakértőjeként tartják számon.

Előadásának tartalma:

 • A jelenlegi hosszan tartó koronavírus-járvány felhívta a figyelmet az életünkre kiható környezeti szennyeződések ​​hatására, de leginkább azokra a kockázatokra, melyeknek az egészségügyi szakemberek fokozottan ki vannak téve.
 • Az aszepszis olyan összetett eljárásokat és protokollokat foglal magába, melyeket szükségszerű módon rendszeresen át kell gondolni, illetve optimalizálni és frissíteni kell a tudomány és a technológia legfrissebb ismeretei szerint.
 • A többször használható orvostechnikai eszközök használat utáni újbóli használatbavételéhez szükséges folyamatok pontos meghatározása alapvető fontosságú. Hasonlóképpen fontos, sőt talán még fontosabbak a beavatkozások előtti higiénés előírások, mert csak azok betartásával garantálhatjuk az invazív eljárások biztonságát és sikerét.

Publikációk:

 • Sterilization in modern dentistry: Get it right!
 • Cleaning of transmission instruments, what do you expect?
 • Fundamental principles in designing reprocessing areas
 • Reprocessing Areas - from design to reality

Univ.-Prof. Dr. med. habil. Dr. h. c. Holger Jentsch a lipcsei egyetem parodontológiai professzora, az Egyetemi Kórház  Kariológiai, Endodonciai Osztályának és Parodontológiai Központjának vezetője.

A Német Parodontológiai Társaság (PARO Főigazgatóság) főtitkára, továbbá a PARO Főigazgatóság vizsgabizottságának vezetője, az MBA „Parodontológia és implantátum terápia” program tudományos igazgatója.

Több, mint 150 nemzetközi és országos publikáció szerzője, valamint már több, mint 350 előadást tartott a parodontológia, illetve az ahhoz kapcsolódó területeken, mint az antiinfektív, gyulladáscsökkentő, antibiotikus, regeneratív parodontális terápia.

Dr Alberto Maria Albiero 2003-ban szerzett orvosi diplomát az Udine-i Egyetem Orvosi és Sebészeti Karán.

2008-ban ugyanitt szerezte meg az arc- és szájsebészeti szakvizsgáját. 2011-től a Journal of Oral Implantology szakértője. A digitális implantológia klinikai és technikai ajánlásainak társszerzője. PEERS Olaszország elnöke. Országos és nemzetközi folyóiratokban megjelent publikációk szerzője, nemzetközi kongresszusok ismert előadója. Dr. Albiero speciális szakterületeihez tartozik a szájsebészet, a digitális implantológia tervezés, azon belül pedig az azonnal terhelhető implantátumok digitális munkafolyamatai.

Előadásának címe és tartalma:

Virtuális kezeléstervezés az azonnali terhelésű implantátumra készülő rehabilitációkhoz

Az azonnal terhelhető implantátumokra vonatkozó protokollok bevezetésére az olyan páciensigények miatt volt szükség, mint a kezelés idejének lerövidítése, vagy a fognélküliségi állapot kiküszöbölése. A protokollok megalkotását a térbeli leképezését biztostó CBCT-t használó fogászati implantátum-tervező szoftvereknek köszönhetjük , melyek lehetővé tették a fogbeültetések, a protetikai irányelvek szerinti kezelések 3D-ben történő megtervezését.

A fogászati implantológiában bevezetett digitális technológiák mind a klinikai, mind pedig a laboratóriumi eljárásokat is kiszámíthatóbbá tették. Az előadásban ismertetésre kerülnek azok a digitális munkafolyamatok, melyek a kezelések széles skálájában, a szóló implantátumoktól a komplex, teljes fogívre készülő pótlásokig használunk. A pótlás rögzítése lehet csavaros, vagy konometrikus, vagy azok kombinációja is. 

A Dentsply Sirona másik előadója, Dr. Marco Toia 2001-ben szerzett fogorvosi sebészeti diplomát a milánói egyetemen, Olaszországban, ahol posztgraduális diplomákat is szerzett a fogszabályozás és szájsebészet területein.

Több társaság és akadémia aktív tagja, többek között az Olasz Osteointegrációs Akadémiának (IAO),  az AIOP-nak (Olasz Fogorvosi Akadémia), a SIDP-nek (Olasz Periodontológiai Társaság), az EAO-nak (Európai Osteointegrációs Akadémia) és az AO-nak (Osteointegrációs Akadémia) is.

A fogászati implantológiával kapcsolatos kurzusok rendszeres előadója és számos, a témához kötődő klinikai cikk szerzője.

Előadásának címe és tartalma:

Az implantátum dizájnjának tudományos eredményeken alapuló tervezése, fejlesztése a kiszámítható és megbízható megoldások tükrében

Az elmúlt években az implantációs rendszerek biológiai és klinikai teljesítménye folyamatosan javult. A rendszerek fejlesztésében a legfőbb kihívásokat az elsődleges stabilitás, a mechanikai robusztusság és a hosszú távú implantátum túlélés növelésének mikéntje, valamint a rendszer egyszerű használhatósága jelentette.

A klinikai sikerességet befolyásoló megannyi lépés közül az egyik legfőbb tényező maga a műtéti eljárás. Az oszteotómiánál és az implantátum-behelyezésekor használt optimális műtéti technikák ideális esetben megfelelő kezdeti stabilitását biztosítanak és mind a túlhevülést, mind a kompresszív traumát meggátolják. A felépítmény interfésze és az ahhoz passzív módon illeszkedő protetikai pótlás felszínei közötti terület tömítettsége ugyancsak befolyással bír a várható klinikai eredmények sikerességére. A rendszer különféle biológiai, biokémiai és biomechanikai jellemzőket foglal magába, melyek kölcsönhatásban állnak egymással.

A felületkezelés, a menetprofil, a méretek, a csavar és a felépítmény közti kapcsolat, beleértve a kisebb átmérőjű felépítményeket is együttesen alkotják a platformkapcsolatot, mely ugyanúgy befolyással van a furósablon megtervezésére, a csontregenerációra, mint a stabil és egészséges kemény vagy lágyszövet kialakulására. A legtöbb klinikai vizsgálat a mai napig összemérhetően magas implantátum-túlélési arányról számolt be, hosszan tartó funkcióval és esztétikával együtt, amely teljes mértékben kielégíti mind a klinikai elvárásokat, mind pedig a beteg igényeit.

Dr. med. dent. Marco Zeltner és Dr. med. dent. Samuel Huber doktor urak közös előadással és workshoppal készülnek a szimpóziumra!

Előadásuk címe és tartalma:

Szövetregenerálás - új módszerek a kiszámítható eredményekhez

Az évek során, az implantátummal ellátott páciensek igényei egyre nőttek. Az implantátumos restaurációktól ma már elvárják a természetes megjelenést a hosszantartó funkcionalitást és természetesen a biológiai stabilitást is. Az előadásban számos olyan kezelési lépést, műtéti eljárást fogunk áttekinteni, melyek számunkra kiszámítható és stabil eredményeket nyújtanak, ugyanakkor a páciensek részére minimális kockázatot, kellemetlenséget jelentnek.

Workshop-juk címe és tartalma:

Kemény és lágyszöveti augmentáció az implantátumok körül

A foghúzás utáni 6 hónapos gyógyulást követően a szövet térfogatának körülbelül 50% -a elveszik, ami biológiai és esztétikai problémákhoz vezethet, amennyiben a páciens implantátumos kezelésben részesül.

Ebből adódóan az augmentációs eljárások szerves részét képezik az implantátumterápiának és nemcsak a kemény, de a lágyszövetek esetében is. A workshopon nemcsak a már jól bevált augmentációs eljárásokat fogjuk áttekinteni, hanem szót ejtünk az újonnan kifejlesztett anyagokról és technikákról is, melyek a mindennapi gyakorlatban megkönnyítik életünket.

Dr Stefen Koubi 1998-ban diplomázott a marseille-i egyetemen, ahol 2008 tól az egyetem konzerváló tanszéken docensként dolgozik és 2011-ben PhD diplomát is szerzett. Három rezidens évet töltött el a Párizsi Egyetemen. Marseille-ben magán praxisában, Párizsban mosolykonzultációs rendelőben dolgozik. Fő témája az esztétikus rehabilitáció kozmetikai vagy funkciós célból.

 • Számos tekintélyes esztétikai akadémiától kapott meghívást, hogy tartsa meg a magasszintű esztétikus fogászat egyszerűen című előadását, melyben az esztétikai fogászat taníthatóságára helyezi a hangsúlyt. Több egyetemen is előadő posztgraduális programokban ( Marseille, Strasbourg, Montpellier, Hochi Minh város, Hanoi).
 • Professzor Koubi 2012-ben diákjaitól megkapta a Gold Molar (az év legjobb tanára) címet és még ugyan abban az évben a legjobb francia előadó címet is elnyerte. 2014-ben jelölték a Silver Molar díjra. 2012 óta tagja a Style Italiano csoportnak, ahol a közvetett témák felelőse.
 • 2013-ban alapította meg a L’institut de la facette magán oktatóközpontot, melynek fókuszában a kopott fogazat mosolytervezése és a kozmetikai rehabilitációja áll.
 • Számos tudományos cikk és esettanulmány szerzője az esztétikai fogászat területén.
  2018-ban a « The International Journal of Periodontics and Restorative Dentistry »- ben publikálta a kopott fogazat mosolytervezése újszerű, egyszerűsített megközelítését ‘teljes modell koncepció’ néven.

Előadásának címe és tartalma:

A természetes megjelenés kihívása az esztétikában: analóg vagy digitális stratégia

Az elmúlt tizenöt évben az implantátum használata hatékony, biztonságos és kiszámítható megoldássá vált, mind a foghiányok helyreállítására, mind pedig a természetes megjelenés visszaadására. Ezzel párhuzamosan az anyagok, a technika, valamint az ezekhez igazodó koncepciók megoldást kínálnak, hogy a pácienseink számára biztosíthassuk a jelenkornak megfelelő fogászati kezelést. A fogászati gyártók fantasztikus termékeket kínálnak. Annak érdekében, hogy a fogorvosoknak olyan megoldásokat javasolhassunk, melyek a mindennapi munkájukra is pozitívan hatnak, a gyártók termékeit kellő pontossággal kell beillesztenünk az esztétikus fogászat módszertanába és a kezelési tervekbe. Az előadás célja, hogy egy olyan, a végleges dizájnhoz igazodó egyszerű munkafolyamatot, gondolkodásmódot mutasson be, amely három kulcsszóval foglalható össze: megvalósítható, megtanítható és megismételhető. 

A rózsaszín rész milyenségét a fehér rész határozza, melynek ideálisan kell illeszkednie az esztétikai tervhez (implantátum behelyezése, lágyszövethez való kapcsolat, ideiglenes és végleges pótlás). Bemutatjuk az új típusú implantátumot, mely sokoldalú eszközként használható akár front területeken, akár funkcionális problémák esetén (erodált fogak).

Mindkét téma egyazon filozófiára épül (minimál invazív koncepció), mindkettő ugyanolyan ragasztható anyagokat használ (CAD CAM anyagok, Prés anyagok), mindkettő ugyanazt a koncepciót követi (vizualizáció, validáció, sablonos navigáció és irányított műszerezettségű műtétek) és ugyanazt a klinikai eljárást (preparációs tervezés, ideiglenesek alkalmazása, és cementezés).

Esztétikai fogászat egyszerűbbé, digitálisabbá és méginkább hozzáférhetőbbé válik. 

Dr. Ristic diplomáját 1996-ban szerezte Szerbiában. Kutatásaiban az esztétikai fogászat és az implantológia egyre kitolódó határaira és új, meghatározó trendjeire fókuszált. 

1999-ben szakvizsgázott fogpótlástanból melyen belül fő területét a teljes-kerámiák adhezív restaurációi adták. 2001-ben Belgrádban, egy csapat a mosolytervezésben és a betegek életminőségének javításában szenvedélyesen hívő kollégájával megalapították a Centre for Dental Esthetic and Implantology (CDEI) ​​magánklinikát,

Dr Ristic gyakorta tart előadásokat és gyakorlati kurzusokat az indirekt klinikai eljárások átfogó kezeléstervezéséről, beleértve az indirekt minimál restaurációs eljárásokat, az implantológiát, a digitális fogászatot és természetesen azok munkafolyamatait. Mind Dr Ristic, mind pedig a CDEI szoros együttműködésben áll a világ vezető fogászati gyártóival.

Elnyerte a New York-i Nemzetközi Fogászati ​​ Arckozmetika Akadémia ösztöndíját, melyet a világ kiemelkedő fogászati szakemberi ítélnek oda. Alapítója a Szerbiai Esztétikai Fogászat Társaságnak, és 2019 -ben meghívott előadó volt az Amerikai Helyreállító Fogászati Akadémia Akadémia ülésén. Dr. Ristic az Európai Esztétikai Fogászati ​​Társaság (ESCD) elnökségi tagja és a társaság oktatásért felelős szekciójának az elnöke

Előadásának címe és tartalma: 

Helyreállító szempontok a kihívás elé állító implant rekonstrukcióknál - mit nyerhetünk a jelenlegi technológiák és digitális kezelési koncepciók által?

 

A modern fogászatban a fogorvosok számára az egyik legnagyobb kihívást az implantátumos restaurációkhoz kapcsolódó elvárások jelentik. A páciensek kívánalma szinte napról napra nő, beleértve a legmagasabb esztétikai és funkcionális elvárásokat, a rövidebb kezelési időt, nemtörődve a kezelés biológiai aspektusaival.

A digitális protokollok rendkívül hasznosak lehetnek az implant-restaurációk minden aspektusában, a tervezéstől, beültetésen keresztül, az ideiglenes pótlásokon át, egészen a végleges pótlásig és az említett biológiai aspektusokat is figyelembe veszik.

A klinikai esetek bemutatása során a résztvevők betekintést nyerhetnek a kezelés tervezésének kritikus aspektusaiba, az esetleges nagyobb követelményt támasztó eljárásokba, az implant-restaurációk esztétikai elvárásaihoz pontosabban illeszkedő, azokhoz jobban megfelelő anyagválasztás előnyeibe, a pácienssel és a laboratóriummal való a kommunikációba, melyek együttese gondoskodik a páciens maximális elégedettségéről.


 

A Szájsebészeti Szimpózium helyszínéül az Ensana Thermal Margitsziget Health Spa Hotel szolgál.  Budapest szívében, a gyönyörű Margitszigeten fekvő, a város zajától elszigetelt wellnessparadicsom csupán egy karnyújtásnyira található a magyar főváros nyüzsgő forgatagától.   Frissen felújított belső terek, igényesen kialakított konferenciaterem és lobby várja a vendégeket a szállodában, mely kiváló lokáció rendezvények számára.

 

vissza a listához