0

A világ egyedülálló fogászati CT készüléke a NewTom VGI evo

A világ egyedülálló fogászati CT készüléke a NewTom VGI evo

1996-ban az olasz NewTom cég alkalmazta elsőként a fogászat területén a Cone Beam technológiát. Ez a rendszer napjainkban már széleskörűen elterjedt.  A NewTom cég ezt a 20 éves tapasztalatát folyamatosan fejlesztve, jelenleg is meghatározó szerepet játszik a prémium CBCT készülék gyártók között.

2015-ben jelent meg az ultramodern és fantasztikus újdonságokat tartalmazó NewTom VGI evo készülék, amely tulajdonságaival magasan kiemelkedik konkurensei közül. Ez az egyedüli CBCT berendezés, amely 24 x 19 cm-es szenzorral rendelkezik. Egyetlen felvétel lefedi az egész maxillofaciális területet, lehetővé téve a teljeskörű diagnosztikát sebészeti, gnathológiai, orthodonciai, endodonciai vagy akár parodontológiai kezelések céljából. Így a készülék modern ergonómiát és maximális technológiát kínál kisebb helyigény mellett.. Érintőképernyős kijelzőjén gyorsan kiválasztható és beállítható a szükséges felvétel.

A páciens helyes pozíciójának beállítását 3 lézersugár segíti. A szakorvos igénye alapján a látómező szabadon választható 24 x 19 cm, 16 x 16 cm, 15 x 12 cm, 15 x 5 cm, 12 x 8 cm, 10 x 10 cm, 10 x 5 cm, 8 x 8 cm, 8 x 5 cm, 5 x 5 cm méretekben, a felvétel részletgazdagsága pedig 4 fokozatban, a gazdaságostól a maximális felbontásig állítható. A legnagyobb felbontás esetén olyan éles és pontos felvétel készíthető, amely eddig elképzelhetetlen volt más készülékek esetén.

A NewTom VGI evo CBCT készüléke az első, amelyben egy úgynevezett CineX funkció is rendelkezésre áll. Ennek segítségével a készülék egy dinamikus röntgenkép sorozatot képes készíteni, amelyet video formátumban ment el. Visszajátszáskor az anatómiai struktúrák dinamikus megjelenítése óriási előrelépést jelenthet a folyamatok értelmezésében és a helyes diagnózis felállításában. A temporo-mandibularis ízületi fej nagy felbontású vizsgálata pontos képet nyújt az arthrotikus elváltozásokról, a sorozatfelvételek pedig dinamikus sajátosságokat térképeznek fel a gnathológusok számára.

A NewTom VGI evo CBCT berendezéssel készített felvételek a piacon található legtöbb szoftverrel és irányított implantációs, orthodonciai szimulációs és maxillofaciális sebészeti programmal kompatibilisek. A felvételek DICOM 3.0 formátumban is elmenthetők.

Magyarországon két helyen Sopronban és Szegeden helyeztünk üzembe már ilyen készüléket. Ezek a helyek a helyek referencia központként is működnek.

A készülék kizárólagos hazai forgalmazója a Front-Dent Kft. ( 1135 Budapest, Országbíró u. 65. )